A la Monsieur med Iskaffe
Alla har väl ätit Croque Monsiur i sin ungdom. Här kommer den kända varma smörgåsen i ny tappning, serverad med iskaffe.
Ingredienser
- 1 Tunnbröd XL
- Dijon eller annan senap
- 40 g riven ost
- 50 g rökt skinka, tunna skivor eller hackad
- Iskaffe
- 2 dl kallt kaffe eller motsvarande i kaffeisbitar
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 dl iskall mellanmjölk
Gör så här
- Bred ett tunt lager med senap på brödet. Fördela den rivna osten och skinkan över.
- Vik ihop och lägg i en form eller på en plåt. Grädda på 175 grader varmluft i ca 6 min.
- Skiva i fyra delar och servera.
- Iskaffe: Blanda det kalla kaffet (alt. kaffeisbitar) med vaniljsocker och iskall mellanmjölk. Servera direkt.