Äppelkärlek med Blåbärssmoothie
En ljuvlig smak av äpple, mandelmassa och kardemumma. Här serverad med en smoothie gjord på blåbär och spenat.
Ingredienser
- 1 Tunnbröd
- 30 g färskost
- 30 g mandelmassa
- ½ krm kardemumma
- ½ litet äpple, fint skivat
- Blåbärssmoothie med spenat 10 port:
- 300 g frysta jordgubbar eller andra bär
- 150 g (ca 2,5 dl) frysta blåbär
- 60 g (1 näve) färsk spenat
- 2 dl vatten
- 1 banan
- 1 msk vispgrädde eller annat alternativ
- 125 g vita bönor, kokta
Gör så här
- Blanda färskost, mandelmassa och kardemumma. Bred jämt över brödet.
- Skiva äpplet fint och fördela över brödet.
- Vik ihop och lägg i en form eller på en plåt.
- Grädda på 175 grader varmluft i ca 6 min.
- Blåbärssmoothie: Mixa alla ingredienser till en slät smoothie. Servera i små fina glas.