Brödpudding med äpplen och vaniljkräm
. Ingredienser: 10 port 1 liter Polarbröd Vetekaka KRAV-märkt i små bitar (ca 8 Vetekakor)
Ingredienser
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader. Smöra en ugnsform.
- Blanda bröd, russin och äpplen i en stor skål.
- Värm 2,5 dl farinsocker, 4 dl mjölk och 50 g smör i en kastrull. Häll över brödblandningen och låt stå en stund.
- Vispa ihop kanel, 1 tsk vaniljsocker och ägg i en skål. Häll brödblandningen i ugnsformen och fördela sedan äggblandningen över.
- Täck formen med folie och baka ca 40-50 min tills puddingen är genombakad och äpplena är mjuka.
- Ta av folien och grädda ev lite till för att få en gyllenbrun färg.
Vaniljkräm
- Vispa äggulor, socker och 2 tsk vaniljsocker till en vit fluffig blandning.
- Vänd i vispad grädde.
Till servering
- Servera brödpuddingen med vaniljkräm och gärna färska blåbär.