Flammkuchen
Detta är vår tolkning av den riktiga Flatbread Pizza-klassikern – flammkuchen, som är ett enkelt men väl beprövat recept och uppskattat världen över. Spreaden är crème fraiche, det gröna är babyspenat och pricken över i är rostad lök och färsk timjan. De enkla smakerna matchar varandra till fulländning.
Ingredienser
- 10 Tunnbröd
- 125 g Rostad lök
- 10 Kvistar Timjan
- 1 msk Flingsalt
- 1 krm svartpeppar
- 600 g Crème Fraiche, 32%
- 18 g Äppelcidervinäger
- 5 g Salt
- 150 g Pancetta
- 2½ Gula lökar, skivade
- 5 Vitlöksklyftor, finskivade
- 120 g Babyspenat
- Olivolja
- 5 msk Pecorino, grovriven (alt. Västerbottensost)
Gör så här
Lök & timjankrisp
- Blanda, rostad lök, timjan, flingsalt och svartpeppar i en skål och förvara torrt.
Crème Fraiche-spread
- Rör ihop Crème Fraiche, äppelcidervinäger och salt i en bunke.
- Förvara kallt till dess den skall användas
Innan ugnen
- Bred spreaden på brödet, lämna ca 1 ½ cm i kanten utan spread.
- Fördela Panchetta, gul lök och vitlöken över spreaden.
- Grädda i ugnen till dess den är klar. Speedoven pizzaprogram ca 1 min 40 sek. Varmluftsugn 225° med grillelement ca 3 min.
Efter ugnen
- Ta ut thinbreadpizzan ur ugnen och lägg på en serveringsbräda.
- Toppa med babyspenat och ringla på olja, strö över krisp och avsluta med Pecorino.
- Servera hel eller skär i bitar innan servering.