stäng av

Ingredienser

  • 5 Surdegstunnbröd
  • 125 g Surkål
  • ¾ msk Brödkummin
  • Kruka basilika
  • Kruka persilja
  • Finrivet skal och lite saft av en ekologisk citron
  • Vitlöksklyfta
  • dl Riven Västerbottensost eller annan lagrad ost
  • dl Naturell rapsolja
  • Tomater
  • Morot
  • 375 g Fetaost, smulad
1
2
3
4
5
1 röst

Grillmacka med surkålspesto, tomat och fetaost

0.75 kg CO2e/portion
27%

av rek. daglig klimatbudget

Ingredienser

  • 5 Surdegstunnbröd
  • 125 g Surkål
  • ¾ msk Brödkummin
  • Kruka basilika
  • Kruka persilja
  • Finrivet skal och lite saft av en ekologisk citron
  • Vitlöksklyfta
  • dl Riven Västerbottensost eller annan lagrad ost
  • dl Naturell rapsolja
  • Tomater
  • Morot
  • 375 g Fetaost, smulad

Gör så här

  1. Lägg surkål, brödkummin, basilika, persilja, citronskal och citronsaft, vitlök och ost i en matberedare och mixa fint. Häll i oljan under mixning och kör tills det blir en härlig pesto.
  2. Skiva tomater och strimla moroten.
  3. Bred pesto över brödskivorna, lägg på tomat, strimlad morot och fetaost på halva sidan. Vik ihop.
  4. Grilla mellan bakplåtspapper tills osten smält. Skär upp i snibbar och servera med en kålsallad.

Tips!

  1. Gott att servera med en kålsallad gjord med ättikslag smaksatt med kummin.