Grillmacka med surkålspesto, tomat och fetaost
Ingredienser
- 5 Surdegstunnbröd
- 125 g Surkål
- ¾ msk Brödkummin
- 1¼ Kruka basilika
- 1¼ Kruka persilja
- Finrivet skal och lite saft av en ekologisk citron
- 1¼ Vitlöksklyfta
- 1¼ dl Riven Västerbottensost eller annan lagrad ost
- 2½ dl Naturell rapsolja
- 2½ Tomater
- 1¼ Morot
- 375 g Fetaost, smulad
Gör så här
- Lägg surkål, brödkummin, basilika, persilja, citronskal och citronsaft, vitlök och ost i en matberedare och mixa fint. Häll i oljan under mixning och kör tills det blir en härlig pesto.
- Skiva tomater och strimla moroten.
- Bred pesto över brödskivorna, lägg på tomat, strimlad morot och fetaost på halva sidan. Vik ihop.
- Grilla mellan bakplåtspapper tills osten smält. Skär upp i snibbar och servera med en kålsallad.
Tips!
- Gott att servera med en kålsallad gjord med ättikslag smaksatt med kummin.