Korvwrap med mos
Ingredienser
- 10 Surdegstunnbröd
- Picklad lök:
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 2 rödlök
- Potatis och ärtstomp:
- 600 g potatis
- 100 g gröna ärtor
- eventuellt mjölk och smör
- Tillbehör:
- sallad
- 10 kycklingkorvar eller annan god korv
- curry gurkmajo (hackad smörgåsgurka blandat med majonäs och curry)
- senap och ketchup
Gör så här
- Börja med att pickla löken så får den stå och vila medan det andra förbereds. Blanda ättika, socker och vatten till sockret löst sig. Skiva rödlöken tunt och lägg i lagen. Låt helst stå någon timme innan servering.
- Dela potatisen i mindre bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Vänd i ärtor och häll av nästan allt vatten. Stompa och tillsätt ev mjölk och smör. Smaksätt med salt.
- Stek eller grilla korven och rulla in i bröden med picklad lök, sallad, curry gurkmajo, ketchup och senap.