stäng av

Ingredienser

  • 6-8 Polarbröd Mjukt tunnbröd
  • 500 g skivad gravad/rökt/färsk lax
  • 12 hela cocktailtomater alt. 200 g skivad tomat
  • 100 g skivad purjolök
  • 20 g skivad vitlök (ca 4 klyftor)
  • 100 g babyspenat
  • 300 g riven lagrad ost
  • rumsvarmt smör
  • dill
  • Bechamelsås:
  • 50 g smör
  • 40 g mjöl
  • 1 liter mjölk
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk lätt stötta dillfrön
  • salt och peppar
1
2
3
4
5
8 röster

Laxlasagne

0.78 kg CO2e/portion
29%

av rek. daglig klimatbudget

Ingredienser

  • 6-8 Polarbröd Mjukt tunnbröd
  • 500 g skivad gravad/rökt/färsk lax
  • 12 hela cocktailtomater alt. 200 g skivad tomat
  • 100 g skivad purjolök
  • 20 g skivad vitlök (ca 4 klyftor)
  • 100 g babyspenat
  • 300 g riven lagrad ost
  • rumsvarmt smör
  • dill
  • Bechamelsås:
  • 50 g smör
  • 40 g mjöl
  • 1 liter mjölk
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk lätt stötta dillfrön
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med bechamelsåsen. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölet. Häll på mjölken, vinäger och lägg i dillfröna, låt allt koka upp under omrörning tills såsen tjocknar. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på ca 200 grader Häll lite bechamelsås i botten på en smord form. Lägg på tunnbröd, varva övriga ingredienser med tunnbröd, ost och sås.
  3. Avsluta med att strö ost på toppen. Grädda lasagnen i ca 20 minuter.
  4. Garnera med dill. Servera gärna med en god sallad.