Laxlasagne
Ingredienser
- 6-8 Polarbröd Mjukt tunnbröd
- 500 g skivad gravad/rökt/färsk lax
- 12 hela cocktailtomater alt. 200 g skivad tomat
- 100 g skivad purjolök
- 20 g skivad vitlök (ca 4 klyftor)
- 100 g babyspenat
- 300 g riven lagrad ost
- rumsvarmt smör
- dill
- Bechamelsås:
- 50 g smör
- 40 g mjöl
- 1 liter mjölk
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk lätt stötta dillfrön
- salt och peppar
Gör så här
- Börja med bechamelsåsen. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölet. Häll på mjölken, vinäger och lägg i dillfröna, låt allt koka upp under omrörning tills såsen tjocknar. Smaksätt med salt och peppar.
- Sätt ugnen på ca 200 grader Häll lite bechamelsås i botten på en smord form. Lägg på tunnbröd, varva övriga ingredienser med tunnbröd, ost och sås.
- Avsluta med att strö ost på toppen. Grädda lasagnen i ca 20 minuter.
- Garnera med dill. Servera gärna med en god sallad.