Makrillmums med Jordgubbssmoothie
Makrill i tomat, hackad smörgåsgurka och ost som har smält blir helt enkelt mums. Här serverad med en smoothie gjord på jordgubbar, vita bönor och citron.
Ingredienser
- 1 Tunnbröd XL
- 1 burk makrill i tomatsås eller makrill på tub
- 40 g riven ost
- 6 skivor inlagd gurka, hackade
- salt
- peppar
- Smoothie med jordgubbar, vita bönor och citron, 15 port
- 2 bananer
- 7 dl (350 g) bär
- 2,5 dl vita bönor (190 g)
- 2,5 dl kesella 10 %
- 5 dl vaniljyoghurt 2 %
- 3 msk citronjuice
Gör så här
- Häll av tomatsåsen. Finfördela makrillen och bred över brödet.
- Strö över den rivna osten och hackad inlagd gurka, smaksätt med salt och peppar.
- Vik ihop och lägg i en form eller på en plåt. Grädda på 175 grader varmluft i ca 6 min.
- Skiva i fyra delar och servera.
- Smoothie: Häll yoghurt, kesella och citronjuice i en mixer. Tillsätt banan, bär och bönor. Mixa slät och häll upp i små glas.