stäng av

Ingredienser

  • 1 Tunnbröd XL
  • 1 burk makrill i tomatsås eller makrill på tub
  • 40 g riven ost
  • 6 skivor inlagd gurka, hackade
  • salt
  • peppar
  • Smoothie med jordgubbar, vita bönor och citron, 15 port
  • 2 bananer
  • 7 dl (350 g) bär
  • 2,5 dl vita bönor (190 g)
  • 2,5 dl kesella 10 %
  • 5 dl vaniljyoghurt 2 %
  • 3 msk citronjuice
1
2
3
4
5
3 röster

Makrillmums med Jordgubbssmoothie

Recept skapat av Karoline Nordefors
0.08 kg CO2e/portion
3%

av rek. daglig klimatbudget

Makrill i tomat, hackad smörgåsgurka och ost som har smält blir helt enkelt mums. Här serverad med en smoothie gjord på jordgubbar, vita bönor och citron.

Ingredienser

  • 1 Tunnbröd XL
  • 1 burk makrill i tomatsås eller makrill på tub
  • 40 g riven ost
  • 6 skivor inlagd gurka, hackade
  • salt
  • peppar
  • Smoothie med jordgubbar, vita bönor och citron, 15 port
  • 2 bananer
  • 7 dl (350 g) bär
  • 2,5 dl vita bönor (190 g)
  • 2,5 dl kesella 10 %
  • 5 dl vaniljyoghurt 2 %
  • 3 msk citronjuice

Gör så här

  1. Häll av tomatsåsen. Finfördela makrillen och bred över brödet.
  2. Strö över den rivna osten och hackad inlagd gurka, smaksätt med salt och peppar.
  3. Vik ihop och lägg i en form eller på en plåt. Grädda på 175 grader varmluft i ca 6 min.
  4. Skiva i fyra delar och servera.
  5. Smoothie: Häll yoghurt, kesella och citronjuice i en mixer. Tillsätt banan, bär och bönor. Mixa slät och häll upp i små glas.