Mini Polarpizzor
Ingredienser
- 20 Fullkornskaka
- 200 g morot
- 200 g palsternacka
- 100 g creme fraiche
- 5-10 g pressad vitlök (1-2 vitlöksklyftor)
- 100 g hyvlad blomkål
- 50 g riven ost
- 50 g färsk bladspenat
- Dressing: olja, vinäger, timjan, salt och svartpeppar
Gör så här
- Skär morot och palsternacka i mindre bitar. Lägg på bleck och ringla över lite olja och salta. Rosta i 200 gradig ugn ca 10 minuter.
- Gör en dressing av vinäger, olja, timjan och lite salt och peppar.
- Blanda creme fraiche och vitlök. Smaksätt med salt.
- Lägg ut bröden på plåt med bakplåtspapper och bred på vitlökskrämen, strö över ost, lägg på rotfrukter och hyvlad blomkål.
- Baka i 225-gradig ugn ca 8-10 minuter. Vänd spenaten i dressingen och toppa pizzorna med spenat.