Minismörgåstårta sommar
Den här smörgåstårtan är god att äta direkt men vill du förbereda går det bra att göra fyllningarna och montera tårtan nästan färdig och ställa svalt. Vänta med dekorationen till strax före servering så ser den allra bäst ut.
Ingredienser
- 3 Vetekaka
- Fyllning 1
- 20 g Fetaost
- ½ dl Kesella
- 2 Basilikastjälkar
- ¼ Riven vitlöksklyfta
- Salt och nymalen svartpeppar
- Fyllning 2
- 0.3 Avokado
- 1 msk Tärnad gurka
- ½ dl Kesella
- 1 tsk Pressad lime
- Smaka av med lite finhackad chili
- Vinägrett
- 1 msk Rapsolja
- ½ msk Vitvinsvinäger
- Basilikablad, finhackade
- Dekoration
- msk Färskost
- Jordgubbar, skivade
- ½ dl Melon, hackad
- ½ dl Gurka, hackad
- 1 tsk Salladslök, strimlad
- 20 g Fetaost, smulad
Gör så här
- Börja med fyllningarna. Smula ner fetaosten i en skål, tillsätt basilika och kesellan, mixa till en röra.
- Blanda med den rivna vitlöken, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Låt stå i kyl en stund och förbered under tiden nästa fyllning.
- Mosa avokado med gurka och vänd ner kesellan. Mixa till en fin kräm, tillsätt sedan limesaft och hackad chili efter smak.
- Gör en vinägrett genom att blanda rapsolja, vinäger och finhackade basilikablad.
- Nu är det dags att montera smörgåstårtan. Lägg ut en Vetekaka på ett fat och bred på fetaostfyllningen, lägg på ett nytt bröd och bred på avokadokrämen. Toppa med det sista brödet och bred ut färskosten.
- Dekorera med jordgubbar, melon, gurka och ringla över vinägretten, avsluta med att smula över fetaosten och salladslök precis före servering..