Morotsdröm med Mangosmoothie
Den som gillar morotskaka kommer att älska de här smakerna av morot, kanel och färskost. Här serverad med en mangosmoothie
Ingredienser
- 1 Tunnbröd XL
- 40 g färskost
- 3 tsk florsocker
- ½ krm kanel
- ½ krm kardemumma
- ½ liten morot, riven
- 1 dl solsorfrön
- 1 msk florsocker
- Mangosmoothie 10 port
- 4 dl apelsinjuice (helst färsk men utblandat koncentrat funkar också)
- 1 dl kokosmjölk
- 5 dl (ca 340 g) fryst mango i bitar
- 1 banan
- 230 g (ca 3 dl) vita bönor
- Ev lite citron eller lime
Gör så här
- Blanda frön och socker i en stekpanna och rosta till sockret smälter. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt svalna.
- Blanda färskost, florsocker och kryddor. Bred jämt över brödet.
- Riv moroten fint och fördela över brödet.
- Strö över karamelliserade solrosfrön. Vik ihop och lägg i en form eller på en plåt.
- Grädda på 175 grader varmluft i ca 6 min.
- Mangosmoothie: Häll kokosmjölk och apelsinjuice i en mixerkanna. Lägg i mango, banan och bönor. Mixa slät, smaka av med ev lite citron och häll upp i små fina glas.