stäng av

Ingredienser

  • 500 g Polarbröd Vetekaka
  • 100 g lök
  • 200 g majs
  • 400 g färska tomater, alt. hela burktomater
  • 500 g grönkål
  • 10 g hackad röd chili
  • 5 g vitlök (ca 1 klyfta)
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 5 g spiskummin
  • 5 dl mjölk
  • 400 g ägg (ca 8 stycken)
  • 400 g riven ost
1
2
3
4
5
2 röster

One pan veggie

0.40 kg CO2e/portion
15%

av rek. daglig klimatbudget

Ingredienser

  • 500 g Polarbröd Vetekaka
  • 100 g lök
  • 200 g majs
  • 400 g färska tomater, alt. hela burktomater
  • 500 g grönkål
  • 10 g hackad röd chili
  • 5 g vitlök (ca 1 klyfta)
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 5 g spiskummin
  • 5 dl mjölk
  • 400 g ägg (ca 8 stycken)
  • 400 g riven ost

Gör så här

  1. Skär löken i tunna klyftor. Skölj majsen, tärna tomater och hacka grönkål. Finhacka chili och vitlök.
  2. Värm upp lite olivolja i en stekpanna och fräs allt under omrörning ca 2 minuter. Salta, peppra och strö på spiskummin. Blanda samman och låt svalna lite.
  3. Värm ugnen till 200 grader och smörj en form. Blanda mjölk, ägg och ost.
  4. Skär brödet i tärningar. Blanda grönkålsröra, äggsmet och brödtärningar, häll i formen och ställ i ugnen
  5. Baka ca 30-40 minuter tills den stannat i mitten. Toppa gärna med lite majs, hackad grönkål och tärnad tomat.
  6. Servera med sallad och gärna en god sås, t ex creme fraiche smaksatt med spiskummin.