Rågkaka med pumpa och paprikakräm
Ingredienser
- 5 KRAV-märkt Rågkaka
- 1¼ Liter yoghurt naturell 3%
- 2½ Röda paprikor
- 2½ msk Olivolja
- Vitlöksklyftor
- Salt och peppar
- 1 Hokkaido-pumpa
- Pumpafrön eller solroskärnor
- Tamarisoja
- 187½ g Fetaost
- Salladsblad
- Olivolja
- Flingsalt
Gör så här
Paprikakräm
- Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter över natten. Använd endast den torra yoghurten (eller använd tjockare matyoghurt 10 % som bas istället om du inte har tid att vänta)
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Dela paprikorna och lägg med snittytan nedåt på en plåt.
- Grilla hårt ca 15 min tills skalet blivit svart. Dra av skalet.
- Mixa paprikan med olivolja, vitlök. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd försiktigt ned paprikapurén i yoghurten.
Ugnsbakad pumpa
- Dela pumpan i centimeterstora bitar, rosta med olja och flingsalt på 180 grader i 15-20 minuter.
Tamari-rostade frön
- Stänk tamari över frön, t ex solroskärnor och pumpafrön. Rosta försiktigt i ugn, ca 15 minuter i 140 grader.
- Gör smörgåsar genom att breda paprikakräm på bröden och smula på fårost, lägg på några pumpabitar, ett par salladsblad och dekorera med frön eller kärnor.
Tips för vegan/vegetarisk
- Ta 2 dl havregurt eller soygurt istället och blanda med paprikapurén.