Smörgåstårta Havet
Ingredienser
- 3 Polarkaka
- 4 msk Färskost, naturell
- 150 g Gravad lax, i skivor
- 1 Kokt ägg, klyftat
- Dill, några vippor
- 1 Lime
- Fyllning 1
- 1 dl Färskost, naturell
- 2 msk Crème fraiche
- ½ Burk tonfisk i vatten, avrunnen
- 2 msk Gräslök, hackad
- 1 msk Kapris
- 30 g Babyspenat
- Fyllning 2
- 1 dl Färskost, naturell
- 2 msk Crème fraiche
- 60 g Gravad lax, strimlad
- ¼ Röd lök, finhackad
- 60 g Crispsallat
Gör så här
- Blanda ihop de olika fyllningarna. Smaka av med svartpeppar.
- Fördela fyllning 1 på en Polarkaka, toppa med babyspenat.
- Lägg på en Polarkaka, fördela fyllning 2, toppa med crispsallat.
- Bred färskost på båda sidor av den sista Polarkakan, lägg den på toppen.
- Garnera med lax, formade till rosor, ägg, dill och lime.