stäng av

Ingredienser

  • 3 Polarkaka
  • 4 msk Färskost, naturell
  • 150 g Gravad lax, i skivor
  • 1 Kokt ägg, klyftat
  • Dill, några vippor
  • 1 Lime
  • Fyllning 1
  • 1 dl Färskost, naturell
  • 2 msk Crème fraiche
  • ½ Burk tonfisk i vatten, avrunnen
  • 2 msk Gräslök, hackad
  • 1 msk Kapris
  • 30 g Babyspenat
  • Fyllning 2
  • 1 dl Färskost, naturell
  • 2 msk Crème fraiche
  • 60 g Gravad lax, strimlad
  • ¼ Röd lök, finhackad
  • 60 g Crispsallat
1
2
3
4
5
8 röster

Smörgåstårta Havet

Ingredienser

  • 3 Polarkaka
  • 4 msk Färskost, naturell
  • 150 g Gravad lax, i skivor
  • 1 Kokt ägg, klyftat
  • Dill, några vippor
  • 1 Lime
  • Fyllning 1
  • 1 dl Färskost, naturell
  • 2 msk Crème fraiche
  • ½ Burk tonfisk i vatten, avrunnen
  • 2 msk Gräslök, hackad
  • 1 msk Kapris
  • 30 g Babyspenat
  • Fyllning 2
  • 1 dl Färskost, naturell
  • 2 msk Crème fraiche
  • 60 g Gravad lax, strimlad
  • ¼ Röd lök, finhackad
  • 60 g Crispsallat

Gör så här

  1. Blanda ihop de olika fyllningarna. Smaka av med svartpeppar.
  2. Fördela fyllning 1 på en Polarkaka, toppa med babyspenat.
  3. Lägg på en Polarkaka, fördela fyllning 2, toppa med crispsallat.
  4. Bred färskost på båda sidor av den sista Polarkakan, lägg den på toppen.
  5. Garnera med lax, formade till rosor, ägg, dill och lime.