Smörgåstårta med mozzarella och tomat
Ingredienser
- 8 Polarkaka
- 4 msk Färskost, naturell
- 150 g Lufttorkad skinka, tunna skivor
- 2 dl Svarta oliver, kalamata
- 4 msk Pinjenötter, rostade
- 100 g Cocktailtomater
- 125 g Minimozzarella
- Basilika, några blad
- Fyllning 1
- 200 g Kronärtskocksbottnar, finhackade
- 2 dl Hummus
- 2 msk Flytande honung
- 2 dl Bladpersilja, finstrimlad
- Fyllning 2
- 100 g Salami (mild sort), strimlad
- 2 dl Färskost, naturell
- 2 St salladslök, finhackad
- 20 g Rucola
- Fyllning 3
- 150 g Fetaost, mosad
- 2 dl Crème fraiche
- 1 dl Soltorkade tomater, strimlade
- 2 msk Rivet citronskal
Gör så här
- Blanda ihop de olika fyllningarna. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Fördela fyllning 1 på två Polarkakor, lägg de skurna sidorna mot varandra.
- Lägg på två Polarkakor med skarven åt motsatta hållet, fördela fyllning 2 och lägg på rucola.
- Lägg på ytterligare två Polarkakor, fördela fyllning 3. Bred färskost på de resterande Polarkakorna, lägg dem på toppen. Garnera med lufttorkad skinka, formade till rosor, svarta oliver, pinjenötter, tomater, mozzarella och basilika.