Smörgåstårta med potatis, chevre och cornichons
Ingredienser
- 4 Polarkaka
- 2 msk Färskost, naturell
- 2 Färska fikon, klyftade
- 2 Sharonfrukt, klyftade
- 1 Dm rättika, hyvlad
- ½ Aokado, skivad
- ¼ Rödlök, strimlad
- Crispsallat
- Valnötter
- Timjan
- Fyllning 1
- 2 Potatisar, kokta & skivade
- 1 tsk Dijonsenap
- 2 Salladslök, strimlad
- 1 dl Gräddfil
- Fyllning 2
- 75 g Chèvre, mosad
- 1 dl Crème fraiche
- 1 tsk Honung, flytande
- 50 g Valnötter, hackade
- Fyllning 3
- 2 Ägg, hårdkokta och finhackade
- 1 dl Cornichons, finhackade
- ¾ dl Gräddfil
- ½ Rödlök, finhackad
Gör så här
- Blanda ihop de olika fyllningarna. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Lägg sallat på en Polarkaka och fördela fyllning 1 ovanpå. Lägg på en Polarkaka, fördela fyllning 2. Lägg på ytterligare en Polarkaka, fördela fyllning 3.
- Bred färskost på den sista Polarkakan, lägg den på toppen. Garnera med fikon, sharonfrukt, rättika, avokado, rödlök, crispsallat, valnötter och timjan.