Snacking Tray
En rulle räcker till ca 20 bitar a´ 15 mm.
Ingredienser
- 3 Tunnbröd XL
- Avokado, tofu och dill
- 70 g Avokado, färsk eller tinad som varit fryst
- 6 g Citronjuice
- 60 g Färskost
- 15 g Pepparrot, riven
- 70 g Tofu (gärna av en fast sort)
- 70 g Paprika, gärna röd
- 10 g Dill, färsk eller tinad fryst
- Salt och peppar
- Hummus, fetaost och granatäpple
- 70 g Hummus
- 75 g Fetaost, smulad
- 45 g Russin, gärna sultanrussin
- 40 g Granatäpplekärnor, frysta (tinade och avrunna) eller färska
- 4 g Färsk mynta, grovt hackad
- Salt och peppar
- Rökt lax, picklad citron, krasse
- 75 g Färskost
- 30 g Picklad citron
- 75 g Rökt lax
- 15 g Krasse, gärna en pepprig sort
- Salt och peppar
Gör så här
Avokado, tofu och dill
- Om du använder färsk avokado, skala, kärna ur och skär i bitar ca 10 mm. Blanda avokado (gäller både färsk och fryst) och citronjuice försiktigt och låt rinna av på ett papper.
- Blanda färskosten med pepparrot, smaka av med salt och peppar och bred över hela brödet.
- Skär tofun i kuber av samma storlek som avokadon. Hacka paprikan i mindre bitar. Fördela avokado, tofu, paprika och dill över brödskivan. Gärna i strängar så att de olika ingredienserna separeras något. Blir lite snyggare när rullen snittas upp. Salta och peppra över brödskivan.
- Rulla ihop från långsida till långsida och pressa ut luften. Plasta in och förvara kallt till servering. Dekorera gärna bitarna med lite färsk dill och någon bit paprika vid serveringen.
- Tips! För ett helt veganskt alternativ, använd vegansk färskost eller vegansk majonnäs.
Hummus, fetaost och granatäpple
- Bred hummusen över tunnbrödet.
- Blanda fetaost med russinen och strö över, fördela granatäpplekärnor och mynta jämnt över brödet.
- Rulla ihop från långsida till långsida till en tät rulle och tryck ut luften. Plasta in och förvara i kylen till servering. Vid servering blir det fint att dekorera med extra granatäpplekärnor och några russin.
Rökt lax, picklad citron, krasse
- Finhacka citronen och blanda med färskost. Fördela över brödskivan.
- Tunnskiva laxen om den inte är färdigskivad. Lägg en rad med lax längs vardera långsidan, fördela krassen mellan laxraderna.
- Salta och peppra och rulla sedan ihop brödet från långsida till långsida. Pressa ut luften och plasta in. Dekorera gärna med små bitar citron vid servering.