Tunnbrödsrulle med grillad kyckling, matvete och ärtkräm
Ingredienser
- 1 Tunnbröd
- ½ dl matvete
- ½ tsk gurkmeja
- ¾ dl gröna ärtor, förvällda
- 12½ g smör
- 2 salladsblad, t ex crispsallad
- 150 g grillad kyckling, strimlad
- 1½ urkärnade skurna tomater
- ¼ hackad röd paprika
- ¼ finhackad rödlök
- 0.2 finhackad gurka
- salt
Gör så här
- Koka matvetet enligt instruktionen på förpackningen med salt och gurkmeja. Häll av eventuellt vatten och låt svalna.
- Mixa de förvällda ärtorna med smör till en slät kräm, smaka av med salt.
- Lägg salladen i rad mitt på brödet. Fördela matvete, tomat, paprika, rödlök och gurka ovanpå salladen.
- Klicka över ärtpurén och lägg på den grillade kycklingen.
- Salta efter smak.
- Rulla ihop.