stäng av

Ingredienser

  • 1 Surdegstunnbröd
  • 3 blad av hjärtsallad
  • 100 g rökt sik (rensad), alternativt annan rökt fisk
  • 150 g kokt, skalad och skivad potatis
  • 37½ g brynt smör
  • 0.37 dl gräddfil
  • 1 msk hackad gräslök
  • ½ msk hackad dill
  • salt
1
2
3
4
5
34 röster

Tunnbrödsrulle med rökt sik, potatis och brynt smör

Ingredienser

  • 1 Surdegstunnbröd
  • 3 blad av hjärtsallad
  • 100 g rökt sik (rensad), alternativt annan rökt fisk
  • 150 g kokt, skalad och skivad potatis
  • 37½ g brynt smör
  • 0.37 dl gräddfil
  • 1 msk hackad gräslök
  • ½ msk hackad dill
  • salt

Gör så här

  1. Lägg salladen i rad mitt på brödet. Fördela fisken och den skivade potatisen ovanpå salladen.
  2. Slå över det brynta smöret och gräddfilen. Strö över gräslök och dill.
  3. Salta efter smak, lite beroende på hur salt fisken är.
  4. Rulla ihop.