Varm Janssons knäckemacka
Ingredienser
- 5 KRAV-märkt Polarknäcke
- Smör
- 20 Ansjovisfiléer ca 1 ask (à 100 g)
- 1 Rödlök, fint hackad
- 1½ dl Riven ost, gärna smakrik
- Några varv med pepparkvarnen
- Hackade örter, t ex gräslök
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°C.
- Bred brödet med smör ända ut till kanten. Låt ansjovisen rinna av. Skala och finhacka löken.
- Lägg ut ansjovisfiléerna som solstrålar över brödet. Strö över lök och ost. Vrid något varv med pepparkvarnen.
- Ställ in mitt i ugnen ca 3 minuter eller tills ytan fått fin färg. Skär knäckebrödet i tårtbitar när brödet fortfarande är ljummet. Servera som tilltugg eller förrätt tillsammans med hackade örter.