stäng av

Ingredienser

  • 5 KRAV-märkt Polarknäcke
  • Smör
  • 20 Ansjovisfiléer ca 1 ask (à 100 g)
  • 1 Rödlök, fint hackad
  • dl Riven ost, gärna smakrik
  • Några varv med pepparkvarnen
  • Hackade örter, t ex gräslök
1
2
3
4
5
6 röster

Varm Janssons knäckemacka

Ingredienser

  • 5 KRAV-märkt Polarknäcke
  • Smör
  • 20 Ansjovisfiléer ca 1 ask (à 100 g)
  • 1 Rödlök, fint hackad
  • dl Riven ost, gärna smakrik
  • Några varv med pepparkvarnen
  • Hackade örter, t ex gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Bred brödet med smör ända ut till kanten. Låt ansjovisen rinna av. Skala och finhacka löken.
  3. Lägg ut ansjovisfiléerna som solstrålar över brödet. Strö över lök och ost. Vrid något varv med pepparkvarnen.
  4. Ställ in mitt i ugnen ca 3 minuter eller tills ytan fått fin färg. Skär knäckebrödet i tårtbitar när brödet fortfarande är ljummet. Servera som tilltugg eller förrätt tillsammans med hackade örter.