Vegetarisk burgare med Lillråg
Ingredienser
- 10 Polarpolare Lillråg med linfrö
- 25 g Torkade trattkantareller
- 750 g Formbar sojafärs eller annan vegetarisk färs
- 5 Skivor cheddar el likvärdig ost
- 1¼ dl Majonnäs, gärna smaksatt med jalapeño
- Crispsallad
- 1¼ Tomat
- 1¼ Rödlök
- 1¼ Silverlök (picklad i 1-2-3lag)
Gör så här
- Mixa trattkantarellerna till ett pulver och blanda med sojafärsen, dela färsen på 5 och forma till burgare.
- Stek eller grilla burgarna och toppa med cheddarosten direkt så den smälter något.
- Lägg en brödskiva i botten, sedan majonnäs, sallad, skivad tomat och skivad rödlök.
- Toppa med burgaren och lite picklad silverlök, avsluta med den andra brödskivan.