Vegetarisk ekologisk tunnbrödslasagne
Ett stort gastrobleck, ca 24 skolportioner. Om lasagnen görs för vuxna, räkna med att receptet räcker till ca 18 personer.
Ingredienser
- 20 KRAV-märkt Tunnbröd
- 175 g Gul lök, hackad
- 30 g Vitlök
- 3 g Chilipulver
- 3 g Spiskummin, malen
- 125 g Taco kryddmix
- 1½ Kg tomater, krossade
- 7½ dl Vatten
- 775 g Röda linser, torkade
- 575 ml Creme fraiche
- 225 g Gratängost, riven
- Matolja till stekning
- Salt efter smak
Gör så här
- Stek lök, pressad vitlök, chilipulver, spiskummin och tacokrydda i olja ca 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, vatten och linser. Låt koka ca 15 minuter.
- Rör ned creme fraiche och ta av från värmen. Smaka av med salt.
- Varva tunnbröd och linsröran i ett bleck. Börja och avsluta med tunnbröd. Toppa med riven ost. Gratinera i ugn ca 20 minuter i 170 grader.
- I ett bleck (24 portioner) blir det lagom med 4 tunnbröd per lager och 1 liter linsröra per lager, totalt 5 lager tunnbröd och 4 lager sås. 900 g tunnbröd (20 st skivor) och 4 liter sås. Den här lasagnen blir godast om den serveras direkt när den är nygjord. Välj ekologiska ingredienser i första hand.