Veggivore
Veggivore (älska grönt) är Thinbread Pizzan för alla finsmakare; veganer, vegetarianer och flexitarianer inkluderat. Spreaden är naturell hummus som fått extra sting av lite srirachasås. Mötet mellan zucchinin, den grillade paprikan och crunchiga, rostade pumpafrön gör att smaklökarna utbrister; WOW!
Ingredienser
- 10 Tunnbröd
- 450 g Hummus naturell
- 60 g Olivolja
- 18 g Äppelcidervinäger
- 18 g Siracha
- 83 g Vatten
- ½ Zucchini, tunnskivad (ca 6-7 skivor per pizza)
- 150 g Strimlad, väl avrunnen grillad/rostad papprika
- 150 g Ruccola
- 5 msk Citronsaft
- 5 msk Pumpakärnor
- 5 msk Olivolja
- Salt
- Peppar
Gör så här
Hummusspread hot & spicy
- Lägg naturell hummus, olivolja, äppelcidervinäger och siracha i en mixer och mixa slät till önskad konsistens. Smaka av med salt.
- Förvara kallt tills den ska användas.
Ingredienser innan ugnen
- Bred spreaden på tunnbrödet, lämna ca 1 ½ cm i kanten utan spread.
- Fördela paprika och zucchini över spreaden.
- Grädda i ugn tills den är klar. Speedoven pizzaprogram ca 1 min 40 sek Varmluftsugn 225° med grillelement ca 3 min
Ingredienser efter ugn
- Ta ut thinbreadpizzan ur ugnen och lägg på en serveringsbräda. Vänd ruccolan med citronsaft.
- Toppa med ruccola, pumpakärnor och ringla på olivolja, avsluta med salt och peppar.
- Servera hel eller skär i bitar innan servering.