Abisko jordgubbsbakelse
De här bakelserna blir fantastiskt goda, bröden blir spröda och passar perfekt till den lena krämen, jordgubbarna och timjan på toppen. En oslagbar kombination!
![](https://www.cdnpolarbrod.se/wp-content/uploads/aq/produktbild-abisko-2-10-85x85.jpg)
Förslag på bröd
Abisko
Ingredienser
- 2 Abisko
- 75 g Smör
- 1 Äggvita
- 2 dl Råsocker
- Zest från 2 stora citroner
- 1 Burk Cremé Fraiche
- 1 msk Strösocker
- Färska jordgubbar
- Finhackad färsk timjan
Gör så här
- Bryn smöret genom att smälta det tills det fått färg och luktar lite nötigt, låt svalna till rumstemperatur.
- Riv skalet av citronerna och blanda med sockret, blanda smöret med äggvitan.
- Pensla brödskivorna med äggblandningen, strö på socker/citronblandningen och grädda i ugnen på 225˚c ca 5 min eller tills de fått fin färg.
- Innan brödet svalnat helt, skär i lagom stora bitar.
- Hit kan du förbereda och förvara bröden torrt i påse eller burk.
Strax före servering
- Vispa crème fraiche så den blir fast, blanda försiktigt med strösockret.
- Toppa bröden med krämen, färska jordgubbar och hackad färsk timjan.
Tips!
- Detta är ett superbra recept på goda bröd/kakor som går att variera och använda till många olika recept. Gör t ex dubbel sats av bröden, skär hälften i mindre kakstora bitar och ät som småkakor till kaffet. Går något bröd sönder – ingen fara, smula och strö över vaniljglass. Istället för bakelser kan du också vända på det hela och spritsa eller klicka krämen i glas och sedan toppa med jordgubbar och brödsmul eller kakor. Testa också att strö på kanel eller kardemumma innan gräddning….