stäng av

Ingredienser

  • 1 paket Polarkaka
  • 300 g kantareller
  • 150 g serranoskinka
  • 1 liten purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl creme fraiche
  • 100 g riven ost
  • Salta och peppra
  • Smör att steka i
  • 7 hela kantareller
  • Körsbärstomater
  • Riven ost
  • Serranoskinka
  • Ruccolasallad
1
2
3
4
5
5 röster

Varm kantarelltårta med serranoskinka

Receptbidrag från Ewa Lind

Ingredienser

  • 1 paket Polarkaka
  • 300 g kantareller
  • 150 g serranoskinka
  • 1 liten purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl creme fraiche
  • 100 g riven ost
  • Salta och peppra
  • Smör att steka i
  • 7 hela kantareller
  • Körsbärstomater
  • Riven ost
  • Serranoskinka
  • Ruccolasallad

Gör så här

Fyllning

  1. Strimla skinkan, skiva purjolöken tunt och finhacka vitlöken. Smörstek kantarellerna, salta och peppra. När vätskan dunstat, tillsätt serranoskinka, purjolök och vitlök och stek i ytterligare några minuter. Tillsätt cream fraishe och den rivna osten, smaka av med salt och peppar.
  2. Varva sedan polarkaka och fyllning, avsluta med ett lager fyllning (jag har fyra halvmånar polarkaka). Toppa med riven ost och halva körsbärstomater. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i ca 20min till osten fått fin färg.
  3. Stek 2 skivor serranoskinka till chips och bryt i lagom stora delar. Smörstek de hela kantarellerna, salta och peppra. Garnera tårtan med bitar av serranochips, kantareller och ruccolasallad. Serveras med en härlig grönsallad. Smaklig spis!

Fler recept med