Varm kantarelltårta med serranoskinka
Receptbidrag från Ewa Lind
Ingredienser
Gör så här
Fyllning
- Strimla skinkan, skiva purjolöken tunt och finhacka vitlöken. Smörstek kantarellerna, salta och peppra. När vätskan dunstat, tillsätt serranoskinka, purjolök och vitlök och stek i ytterligare några minuter. Tillsätt cream fraishe och den rivna osten, smaka av med salt och peppar.
- Varva sedan polarkaka och fyllning, avsluta med ett lager fyllning (jag har fyra halvmånar polarkaka). Toppa med riven ost och halva körsbärstomater. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i ca 20min till osten fått fin färg.
- Stek 2 skivor serranoskinka till chips och bryt i lagom stora delar. Smörstek de hela kantarellerna, salta och peppra. Garnera tårtan med bitar av serranochips, kantareller och ruccolasallad. Serveras med en härlig grönsallad. Smaklig spis!