stäng av

Ingredienser

  • 4 Abisko
  • 1 Paket renskav (240 g var)
  • 1 Bit färsk ingefära
  • 2 msk Kokosolja
  • 1 Purjolök
  • 150 g Gröna bönor
  • 2 Paprikor
  • 4 msk Japansk soja
  • 1 Lime
  • 1 Kruka koriander
  • 5 msk Majonäs
  • 2 tsk Sriracha Hot Chili (eller annan stark chilisås du tycker om)
1
2
3
4
5
10 röster

Abisko med renskav

Med en Muurikka till hands så tillagar du lätt denna smarriga macka som passar perfekt till utflykten.

Förslag på bröd

Abisko

Ingredienser

  • 4 Abisko
  • 1 Paket renskav (240 g var)
  • 1 Bit färsk ingefära
  • 2 msk Kokosolja
  • 1 Purjolök
  • 150 g Gröna bönor
  • 2 Paprikor
  • 4 msk Japansk soja
  • 1 Lime
  • 1 Kruka koriander
  • 5 msk Majonäs
  • 2 tsk Sriracha Hot Chili (eller annan stark chilisås du tycker om)

Gör så här

  1. Riv den färska ingefäran fint. (Mängden ingefära är en smaksak! Men vi rekommenderar en ca 5 cm stor bit ingefära.)
  2. Skölj och slanta purjolöken.
  3. Kärna ur och strimla paprikorna.
  4. Hetta upp Muurikkan och häll på kokosoljan.
  5. Lägg på renskav och stek på en stund.
  6. Tillsätt sedan grönsakerna samt ingefäran.
  7. Låt det steka ihop innan du häller på sojan.
  8. Rör ihop såsen genom att blanda majonnäsen med chilisås.
  9. Lägg upp portioner på Abisko, pressa lite färsk lime över och toppa med valfri mängd sås.
  10. Strö över färsk koriander om du vill.
  11. Njut!