Abisko med renskav
Med en Muurikka till hands så tillagar du lätt denna smarriga macka som passar perfekt till utflykten.
Förslag på bröd
Abisko
Ingredienser
- 4 Abisko
- 1 Paket renskav (240 g var)
- 1 Bit färsk ingefära
- 2 msk Kokosolja
- 1 Purjolök
- 150 g Gröna bönor
- 2 Paprikor
- 4 msk Japansk soja
- 1 Lime
- 1 Kruka koriander
- 5 msk Majonäs
- 2 tsk Sriracha Hot Chili (eller annan stark chilisås du tycker om)
Gör så här
- Riv den färska ingefäran fint. (Mängden ingefära är en smaksak! Men vi rekommenderar en ca 5 cm stor bit ingefära.)
- Skölj och slanta purjolöken.
- Kärna ur och strimla paprikorna.
- Hetta upp Muurikkan och häll på kokosoljan.
- Lägg på renskav och stek på en stund.
- Tillsätt sedan grönsakerna samt ingefäran.
- Låt det steka ihop innan du häller på sojan.
- Rör ihop såsen genom att blanda majonnäsen med chilisås.
- Lägg upp portioner på Abisko, pressa lite färsk lime över och toppa med valfri mängd sås.
- Strö över färsk koriander om du vill.
- Njut!