stäng av

Ingredienser

  • 2 paket Polarkaka
  • 1 förpackning naturell bredbar mjukost, som Philadelphiaost eller liknande
  • 1 liten burk creme fraiche
  • 4 hårdkokta finhackade ägg
  • 1 dl majonnäs, lite drygt
  • 2 msk kaviar
  • dill efter smak
  • ½ burk leverpastej
  • 1 liten burk finhackad matjessill
  • 1 dl gräddfil
  • 1 liten hackad rödlök
  • 3 strån gräslök, klippta i små bitar
  • ärtskott
  • skalad kiwi
  • gul och röd paprika
  • tomattärningar
  • ostskivor
  • sköljda rosblad
1
2
3
4
5
0 röster

Åsas festtårta

Receptbidrag från Åsa Älander.

Ingredienser

  • 2 paket Polarkaka
  • 1 förpackning naturell bredbar mjukost, som Philadelphiaost eller liknande
  • 1 liten burk creme fraiche
  • 4 hårdkokta finhackade ägg
  • 1 dl majonnäs, lite drygt
  • 2 msk kaviar
  • dill efter smak
  • ½ burk leverpastej
  • 1 liten burk finhackad matjessill
  • 1 dl gräddfil
  • 1 liten hackad rödlök
  • 3 strån gräslök, klippta i små bitar
  • ärtskott
  • skalad kiwi
  • gul och röd paprika
  • tomattärningar
  • ostskivor
  • sköljda rosblad

Gör så här

  1. Lägg en hel Polarkaka längst ner och bred på ett lager naturell bredbar mjukost. Gör en ägg- och kaviarröra av 1 liten burk creme fraiche, 2 hårdkokta finhackade ägg, 1 msk majonnäs och 2 msk kaviar samt dill efter smak, men det blir bra med 2 kvistar färsk dill. Bred över tårtan.
  2. Lägg på en ytterligare rundel Polarkaka. Bred på leverpastej (drygt en halv burk) och lägg på en röra med finhackad matjessill, 2 finhackade hårdkokta ägg, 1 dl majonnäs, 1 dl gräddfil, 1 liten hackad rödlök och 3 strån gräslök klippta i små bitar.
  3. Lägg på den tredje Polarkakan och bred på den andra halvan av mjukosten. Ställ in tårtan i kylen över natten så den blir saftig.
  4. Ta ut och garnera med skivor av skalad kiwi, gul och röd paprika, tomattärningar, ostskivor och sköljda rosblad. Ska tårtan vara extra festlig är det fint att klämma fast ärtskott runt kanterna.

Fler recept med