Åsas festtårta
Receptbidrag från Åsa Älander.
Ingredienser
- 2 paket Polarkaka
- 1 förpackning naturell bredbar mjukost, som Philadelphiaost eller liknande
- 1 liten burk creme fraiche
- 4 hårdkokta finhackade ägg
- 1 dl majonnäs, lite drygt
- 2 msk kaviar
- dill efter smak
- ½ burk leverpastej
- 1 liten burk finhackad matjessill
- 1 dl gräddfil
- 1 liten hackad rödlök
- 3 strån gräslök, klippta i små bitar
- ärtskott
- skalad kiwi
- gul och röd paprika
- tomattärningar
- ostskivor
- sköljda rosblad
Gör så här
- Lägg en hel Polarkaka längst ner och bred på ett lager naturell bredbar mjukost. Gör en ägg- och kaviarröra av 1 liten burk creme fraiche, 2 hårdkokta finhackade ägg, 1 msk majonnäs och 2 msk kaviar samt dill efter smak, men det blir bra med 2 kvistar färsk dill. Bred över tårtan.
- Lägg på en ytterligare rundel Polarkaka. Bred på leverpastej (drygt en halv burk) och lägg på en röra med finhackad matjessill, 2 finhackade hårdkokta ägg, 1 dl majonnäs, 1 dl gräddfil, 1 liten hackad rödlök och 3 strån gräslök klippta i små bitar.
- Lägg på den tredje Polarkakan och bred på den andra halvan av mjukosten. Ställ in tårtan i kylen över natten så den blir saftig.
- Ta ut och garnera med skivor av skalad kiwi, gul och röd paprika, tomattärningar, ostskivor och sköljda rosblad. Ska tårtan vara extra festlig är det fint att klämma fast ärtskott runt kanterna.