stäng av

Ingredienser

  • 8 Jubileumskakor Vete
  • 150 g färskost
  • tsk pepparrot på tub
  • 4 skivor kallrökt lax
  • 4 blad krispsallad
  • 1 tomat
1
2
3
4
5
1 röst

Bagel med kallrökt lax och pepparrot

Recept skapat av Ida Jerrevik

Bjud in vännerna på frukost med bagels med klassiskt pålägg: tunna skivor av kallrökt lax och färskost smaksatt med peppparrot.

Förslag på bröd

Jubileumskakor Vete

Ingredienser

  • 8 Jubileumskakor Vete
  • 150 g färskost
  • tsk pepparrot på tub
  • 4 skivor kallrökt lax
  • 4 blad krispsallad
  • 1 tomat

Gör så här

  1. Börja med att stansa ut ett hål i mitten av alla brödskivor. Använd exempelvis en rund mindre kakform eller en öppning till en petflaska. Rosta bröden.
  2. Rör ihop färskost med pepparrot, smaka av med salt och peppar.
  3. Bred ut hälften av färskostkrämen på fyra rostade brödskivor. Toppa med sallad, lax och en tomatskiva.
  4. Bred ut resterande färskostkräm på de fyra sista brödskivorna och lägg dem ovanpå som lock och servera.

Tips!

  1. De små runda mittbitarna är supergoda så släng dem inte för allt i världen, toppa med lite färskost och gör ett brödspett! Har du någon lite yngre person i närheten blir det garanterat uppskattat. Men även av lite äldre personer.