stäng av

Ingredienser

  • 3 Vetekaka
  • 150 g färskost
  • 150 g vit choklad
  • 1 lime
  • msk kokhett vatten
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g frysta jordgubbar
  • 1 msk kallt vatten
  • eventuellt röd karamellfärg
1
2
3
4
5
60 röster

Blodet droppar-tårta

Recept skapat av Ida Jerrevik

En minismörgåstårta som är ett riktigt roligt och läskigt fika. Med underbar smak av vit choklad och jordgubbar känns den dock inte ett dugg läskig när man väl huggit in i den…

Förslag på bröd

Vetekaka

Ingredienser

  • 3 Vetekaka
  • 150 g färskost
  • 150 g vit choklad
  • 1 lime
  • msk kokhett vatten
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g frysta jordgubbar
  • 1 msk kallt vatten
  • eventuellt röd karamellfärg

Gör så här

Frosting

  1. Smält vit choklad över vattenbad eller i micro.
  2. Ta chokladen från värmen när nästan all choklad smält. Rör runt till en jämn smet och låt sedan chokladen svalna.
  3. Häll färskost i en bunke och rör runt med en slickepott. Häll i den svala chokladen, rör försiktigt till en jämn kräm.
  4. Riv ner skalet från en lime och rör runt försiktigt.
  5. Ställ svalt i ca 30 min.

Smörkräm

  1. Koka upp lite vatten.
  2. Vispa rumsvarmt smör med florsocker och vaniljsocker tills det blir krämigt.
  3. Häll sakta i det heta vattnet i en jämn stråle tills smörkrämen fått en härligt fluffig konsistens (allt vatten behöver inte nödvändigtvis användas).
  4. Låt stå i rumstemperatur medan du monterar tårtan.

Montering

  1. Lägg ett bröd på ett fat. Bred på hälften av den vita frostingen.
  2. Lägg sedan på ett till bröd och bred på ytterligare ett lager frosting.
  3. Lägg på ytterligare ett bröd och bred på smörkrämen.
  4. Ställ tårtan i kylen.

Garnering

  1. Mixa frysta jordgubbar som fått tina en stund (är jordgubbarna frysta hela är det lätt att förstöra mixern så låt de tina något eller använd frysta jordgubbar i mindre bitar.
  2. Tillsätt lite kallt vatten om det blir för tjockt.
  3. Droppa eventuellt i lite röd karamellfärg för att förstärka den röda färgen om såsen blir mer rosa än röd.

Färdigställ

  1. Ta ut tårtan ur kylen och häll över de mixade jordgubbarna. Dekorera med en kniv mitt i tårtan för att göra den extra läskig!
  2. Tips! För att få en snyggare finish på tårtan: ställ den i frysen mellan varje lager du breder ut. Då kan sidorna formas bättre med en spatel eller slickepott när frostingen fått frysa till något.

Fler recept med