Blombukett
Receptbidrag av Annie Nordberg
Ingredienser
- 2 paket Jubileumskaka
- Machesallad
- Rökt skinka
- Tomat
- Ost
- Vindruvor
- Gurka
- Fyllnings- och spacklingsgrund
- 600 g Philadelphiaost
- 500 g creme fraiche
- Salt, peppar och salladskrydda
- Fyllning 1 och 3
- 400 g kassler
- Gräslök, fryst går bra
- Fyllning 2
- 3 dl creme fraiche
- 1½ dl bostongurka
- 2 paket gräddleverpastej
- Salt och peppar
Gör så här
Fyllnings- och spacklingsgrund:
- Vispa samman ingredienserna till en krämig, fast konsistens. Dela på tre. Ställ ena delen övertäckt i kylen.
Fyllning 1 och 3:
- Finhacka kasslern i köksmaskin. Blanda ihop kassler, hackad gräslök och fyllningsgrunden.
Fyllning 2:
- mjuka upp leverpastejen med en vinge i en köksassistent. Tillsätt bostongurka och creme fraiche efter smak. Blanda väl med en slickepott.
Montering:
- Lägg ett lager Jubileumskaka på ett fat. Bred på ett tunt lager majonäs. Stryk på hälften av kasslerblandningen. Lägg ett nytt lager Jubileumskaka, även detta med majonäs. Stryk på leverpastejlagret. Nytt lager Jubileumskaka med majonäs. Avsluta med resterande kasslerblandning och Bröd. Skölj ett bakplåtspapper i kallt vatten och krama ur. Lägg över tårtan och vira in i plastfolie. Låt stå i kyl ett dygn. Stryk upp tårtan med det sista av cream cheese-blandningen (vispa eventuellt upp den på nytt) Dekorera med ost, skinka, vindruvor och tomat. (Osten har jag tagit ut med en Blom-utstickare.) Strimla gurkan på längden, och använd som ”blomstjälkar” – knyt gärna.