Brödsallad med färskpotatis och grillad sparris
En vegetarisk potatissallad med grillad sparris. Bröden är gratinerade med riven parmesanost.
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 4 Sarek
- 750 g färskpotatis
- 4 ägg
- 1 knippe grön sparris (250g)
- 1 tsk flingsalt
- 2 gemsallad
- 3 salladslökar
- 3 msk olivolja
- 4 dl riven parmesanost
- 1½ dl gräddfil
- ½ dl majonäs
- 1 kruka dill
- 2 tsk dijonsenap
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 50 g tångpärlor, citron
- ½ dl finhackad gräslök
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
- Bryt av den nedersta delen på sparrisen och kasta bort. Grilla sparrisen i oljad grillpanna ca 3 min. Strö på flingsalt. Skär sparrisen i mindre bitar. Grovhacka salladen, spara några hela blad till garnering. Finstrimla salladslöken
- Tunnbrödskex: Pensla bröden med olja och strö på ost. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min. Skär eller bryt dem i bitar.
- Dressing: Mixa gräddfil, majonäs, dill, dijon, salt och peppar. Häll dressingen över potatisen.
- Blanda potatis, sparris, sallad och salladslök. Lägg i en skål. Stick ner de sparade salladsbladen. Garnera med tångpärlor och gräslök. Lägg på bröden.