Brödsallad med färskpotatis och matjessill
Knapriga salta bröd i salladen ger extra crunch och god smak.
Förslag på bröd
Abisko
Ingredienser
- 4 Abisko
- 750 g färskpotatis
- 4 ägg
- 2 gemsallad
- 1 knippe rädisor
- 200 g hela matjessillfiléer
- 3 salladslökar
- 3 msk rapsolja
- 4 dl västerbottensost
- 1½ dl gräddfil
- ½ dl majonäs
- 1 kruka dill
- 2 krm salt
- 1 krm nymald svartpeppar
- ½ dl finhackad gräslök
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Lägg äggen i kallt vatten, låt koka 6 min. Spola äggen i kallt vatten.
- Grovhacka salladen, spara några hela blad till garnering. Skiva rädisorna. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Finstrimla salladslöken.
- Tunnbrödskex: Pensla bröden med olja och strö på ost. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min. Skär eller bryt dem i bitar.
- Dressing: Mixa gräddfil, majonäs, dill (spara lite till garnering), salt och peppar. Häll dressingen över potatisen.
- Skala och halvera äggen. Blanda potatis, sallad, rädisor och salladslök. Lägg en skål. Lägg på ägg och sill. Stick ner de sparade salladsbladen. Lägg på bröden och garnera med gräslök och dill.