stäng av

Ingredienser

  • 8 halvor Polarkaka
  • 1 dl vispad grädde
  • dl majonnäs
  • dl vispad creme fraiche
  • salt
  • citronpeppar
  • 1 dl hackad dill
  • citronzest
  • 5 hackade ägg
  • 500 g skalade räkor till röran
  • salladsblad
  • 8 halverade ägg
  • 1000 g handskalade räkor till garnering
  • ostrullar med mandariner inuti
  • paprika
  • dill
  • druvor
  • physalis
  • små plommontomater
  • ärtskott
1
2
3
4
5
1 röst

Brohögens räka

Receptbidrag från Jenny Fors.

Ingredienser

  • 8 halvor Polarkaka
  • 1 dl vispad grädde
  • dl majonnäs
  • dl vispad creme fraiche
  • salt
  • citronpeppar
  • 1 dl hackad dill
  • citronzest
  • 5 hackade ägg
  • 500 g skalade räkor till röran
  • salladsblad
  • 8 halverade ägg
  • 1000 g handskalade räkor till garnering
  • ostrullar med mandariner inuti
  • paprika
  • dill
  • druvor
  • physalis
  • små plommontomater
  • ärtskott

Gör så här

  1. Lägg ut brödet så det blir en rund tårta.
  2. Blanda ihop fyllningen med 1 dl vispad grädde, 2 dl majonnäs, 2 dl vispad creme fraiche, en nypa salt, citronpeppar, 1 dl hackad dill, lite citronzest, 5 hackade ägg och 500 g skalade räkor. Lägg röran på Polarbrödet och upprepa tre gånger så det blir tre lager fyllning.
  3. Gotta in det översta brödet med en blandning av majonnäs och creme fraiche – ca 0,5 dl av varje. Gör dessa moment dagen före serveringgarnityr. Plasta in och ställ kallt.
  4. Garnera tårtan dagen efter. Lägg salladsblad underst, sedan 8 delade ägg, 1 kg handskalade räkor, ostrullar med mandariner inuti, paprika, dill, druvor, physalis och små plommontomater. Du kan även stansa ut hjärtan av ost med stansare och lägga på tårtan. Fäst ärtskotten runt tårtan.
  5. Smaklig spis!

Fler recept med