Bruchetta med ugnsbakta betor och chevré
Tillsammans med ugnsbakad chevré blir betorna på denna macka underbart goda. Pröva receptet vid din nästa middag eller bjudning.

Förslag på bröd
Polarpärlan Fullkorn
Ingredienser
- 6 Polarpärlan Fullkorn
- 1 Vitlöksklyfta
- 500 g Rödbetor
- 200 g Gulbetor (eller använd bara ena sortens betor)
- 2 msk Olivolja
- 2 msk Flytande honung
- Salt och peppar
- 100 g Hasselnötter
- 200 g Chevréost
- Ev. lite mer honung
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och dela betorna i kvartar.
- Lägg dem i ugnsfast form och vänd runt i olja och honung.
- Krydda med salt och peppar och baka i ugnen ca 40 minuter eller tills de känns mjuka. Låt svalna något.
- Rosta hasselnötterna några minuter i torr stekpanna och hacka grovt.
- Rosta brödskivorna i stekpanna eller brödrost.
- Gnid ovansidorna med en halverad vitlöksklyfta och dela brödskivan i två delar.
- Toppa med betor, smula över osten och grovhackade nötter.
- Droppa gärna på lite extra honung vid servering.