stäng av

Ingredienser

  • 1 paket Polarkaka
  • 1 skiva Sarek
  • 500 g kycklingfilé
  • 200 g bacon
  • 180 g Caesardressing
  • 350 g lätt creme fraiche
  • 120 g vispgrädde
  • 120 g majonnäs
  • 6 g salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 romansallat
  • picklad rödlök
  • gräslök
  • tomater
1
2
3
4
5
9 röster

Caesartårta

Receptbidrag från Kenny Fernström.

Ingredienser

  • 1 paket Polarkaka
  • 1 skiva Sarek
  • 500 g kycklingfilé
  • 200 g bacon
  • 180 g Caesardressing
  • 350 g lätt creme fraiche
  • 120 g vispgrädde
  • 120 g majonnäs
  • 6 g salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 romansallat
  • picklad rödlök
  • gräslök
  • tomater

Gör så här

  1. Stek kycklingen till 72 grader. Låt den svalna och skiva sedan i ca 0,5 cm tjocka skivor. Blanda med Caesardressing, 250 gram lätt creme fraiche (spara 100 gram), salt och svartpeppar.
  2. Toppingsmet: Blanda lätt vispad grädde med majonnäs och resterande lätt creme fraiche. Strimla bacon och stek det knaprigt.
  3. Sarekkrutonger: Rulla ihop Sarekskivan och skiva tunt. Strimlorna kan saltas lätt och rostas gyllene i ugnen, alternativt friteras gyllene och saltas efteråt.
  4. Skölj och skär romansallat i önskad höjd för att täcka sidorna av tårtan, strimla även ca 3 blad för att använda till topping.
  5. Montering: Varva Polarkaka och kycklingröra. Täck sidorna och toppen med toppingsmet, täck med plast och låt gärna tårtan stå ett par timmar i kylen för att låta den sätta sig. Garnera med strimlad romansallad, bacon, sarekkrutonger, picklad rödlök, gräslök och tomater. Täck in sidorna med bitar av romansallad.

Fler recept med