Caesartårta
Receptbidrag från Kenny Fernström.
Ingredienser
Gör så här
- Stek kycklingen till 72 grader. Låt den svalna och skiva sedan i ca 0,5 cm tjocka skivor. Blanda med Caesardressing, 250 gram lätt creme fraiche (spara 100 gram), salt och svartpeppar.
- Toppingsmet: Blanda lätt vispad grädde med majonnäs och resterande lätt creme fraiche. Strimla bacon och stek det knaprigt.
- Sarekkrutonger: Rulla ihop Sarekskivan och skiva tunt. Strimlorna kan saltas lätt och rostas gyllene i ugnen, alternativt friteras gyllene och saltas efteråt.
- Skölj och skär romansallat i önskad höjd för att täcka sidorna av tårtan, strimla även ca 3 blad för att använda till topping.
- Montering: Varva Polarkaka och kycklingröra. Täck sidorna och toppen med toppingsmet, täck med plast och låt gärna tårtan stå ett par timmar i kylen för att låta den sätta sig. Garnera med strimlad romansallad, bacon, sarekkrutonger, picklad rödlök, gräslök och tomater. Täck in sidorna med bitar av romansallad.