Carinas glada lax
Receptbidrag från Anna Hefvelin Stridsberg.
Ingredienser
Gör så här
- Räkfyllning: Börja med att grovhacka räkorna för att sedan röra ihop det med röd stenbitsrom, 1 dl vispad creme fraiche, 100 g phiadelphia, 2 msk majonnäs, finhackad dill, finhackad gräslök, pressad citron efter smak, salt och peppar.
- Laxröra: Dela laxen i lite mindre bitar och blanda ihop med 200 g färskost med örter, 4 msk vispad creme fraiche, finhackad rödlök, finhackad gräslök, salt och peppar
- Att spackla tårtan med: Blanda 3 dl vispad creme fraiche och 150 g phiadelphiaost. Salta och peppra efter smak.
- Varva med bröd och fyllning.
- Dekorera med 4 gurkor, salladsblad, räkor, lax, ägg, gräslök, dill samt sparad kräm som du strykt runt tårtan. Hyvla gurkorna på längden med en osthyvel eller liknande. Torka av dem med ett hushållspapper. Fläta omlott på en tallrik och vänd sedan över den på toppen av tårtan. Dekorera sedan sidorna med salladsblad runt om på tårtans kant.
- Gör gärna smörgåstårtan dagen innan så den hinner gotta ihop sig och sätta sig ordentlig. Om tårtan får vila i kylen över natten kan du dekorera den samma dag som den ska ätas.