Cevichesnittar med pilgrimsmusslor
Smart sätt att servera ceviche på, dessutom är rostat bröd och ceviche verkligen gott ihop så de här snittarna gör succé som förrätt. Extra lyxigt med ceviche på pilgrimsmussla, väldigt fräscht och lite annorlunda. Vi har räknat med att alla äter två snittar var som förrätt men vill du servera dem till fördrinken istället så räcker de till fler.
Förslag på bröd
Jubileumskaka
Ingredienser
- 1 Polarpolare Jubileumskaka
- 8 tinade pilgrimsmusslor
- 2 lime, pressad juice
- 1 msk finhackad röd chili (smaka av chilin, ska vara lite hetta men inte för starkt, minska då på mängden)
- ½ tomat
- ½ rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 kruka färsk koriander
- ½ tsk chiliflakes
- ½ tsk salt
Gör så här
- Skär pilgrimsmusslorna i små bitar. Lägg i en skål och pressa i saften från 2 limefrukter.
- Tillsätt den finhackade chilin och salt, blanda. Låt stå i kyl ca 20-30 minuter.
- Skär brödet i 8 lika stora tårtbitar. Rosta bröden i en torr stekpanna.
- Hacka tomater, rödlök, vitlök och det mesta av koriandern (spara några blad till dekoration) och lägg i en annan skål. Krydda med chiliflakes och salt.
- Blanda med de limemarinerade pilgrimsmusslorna, smaka av och tillsätt eventuellt lite mer salt.
- Fördela den härliga blandningen på brödskivorna. Dekorera med korianderblad.
- Tips! Dekorera gärna fatet med salladsblad, ser fräscht ut och är gott ihop med cevichen. Ett annat tips är att byta ut pilgrimsmusslorna mot lax eller räkor om du har svårt att hitta pilgrimsmusslor i butiken. Tänk bara på att rå fisk ska ha varit fryst först (enligt rekommendation när rå fisk ska ätas utan uppvärmning). Pilgrimsmusslor som säljs i butikerna har för det mesta varit frysta men är du osäker så fråga i butiken.