Claras juliga smörgåstårta
Receptet är tillagat på sex stycken halvmånar, 1,5 påse Jubileumskaka.
Förslag på bröd
Jubileumskaka
Ingredienser
- 6 halvmånar Jubileumskaka
- 100 g Kokt skinka
- ½ dl Creme fraiche till skinkröran
- 2 msk Majonäs till skinkröran
- 1 msk Sötstark senap
- 400 g Inlagda rödbetor
- 1 Syrligt rött äpple
- 2 dl Matyoghurt 10%
- ½ dl Creme fraiche till färskoströran
- ½ dl Majonäs till färskoströran
- 50 g Färskost
- 10 Salladsblad
- 200 g Rökt skinka
- 150 g Kallrökt lax
- 2 Syrliga svenska äpplen
- Dill
- Salt och peppar
Gör så här
Skinkröra
- Skär skinkan i mindre bitar.
- Vispa creme fraichen fluffig med en elvip.
- Blanda sedan försiktigt ner majonnäs, senap och skinkan i röran.
Rödbetssallad
- Hacka rödbetorna och låt dem rinna av.
- Skala äpplet och skär i kuber.
- Blanda med matyoghurt och smaka av med salt och peppar.
Färskoströra
- Blanda försiktigt creme fraiche, majonnäs och färskost i en skål till en jämn smet, smaka av med lite salt.
Montering
- Lägg två halvmånar Jubileumskaka på ett fat. Bred över skinkröran.
- Lägg på nästa lager och bred över rödbetssalladen.
- Lägg på det sista lagret och bred över färskoströran.
- Lägg sallad ovanpå tårtan och snurra skinkan till små rosor. Lägg dem runtom smörgåstårtan.
- Skölj och skär ett äpple i skivor och stick ner mellan skinkbitarna.
- Snurra laxen till rosor och placera i mitten av tårtan.
- Garnera med färsk dill och servera.