stäng av

Ingredienser

  • 6 halvmånar Jubileumskaka
  • 100 g Färskost, naturell
  • 1 dl Creme fraiche
  • 100 g Kruksallad
  • 150 g Parmaskinka
  • 100 g Pastrami
  • Physalis
  • Fyllning 1
  • 1 Rött äpple, till garnering
  • Gräslök, några strån
  • 1 Rött äpple, tärnat, till fyllning
  • 1 dl Saltgurka, tärnad
  • 1 dl Soltorkade tomater, strimlade
  • 2 dl Creme fraiche
  • Fyllning 2
  • 100 g Kokt skinka (alt. rökt), strimlad
  • 2 tsk Pepparrot, riven
  • 1 dl Bladpersilja, strimlad
  • 200 g Färskost, naturell
1
2
3
4
5
213 röster

Claras klassiska smörgåstårta

Recept skapat av Underbara Clara

Receptet är tillagat på sex stycken halvmånar, 1,5 påse Jubileumskaka.

Förslag på bröd

Jubileumskaka

Ingredienser

  • 6 halvmånar Jubileumskaka
  • 100 g Färskost, naturell
  • 1 dl Creme fraiche
  • 100 g Kruksallad
  • 150 g Parmaskinka
  • 100 g Pastrami
  • Physalis
  • Fyllning 1
  • 1 Rött äpple, till garnering
  • Gräslök, några strån
  • 1 Rött äpple, tärnat, till fyllning
  • 1 dl Saltgurka, tärnad
  • 1 dl Soltorkade tomater, strimlade
  • 2 dl Creme fraiche
  • Fyllning 2
  • 100 g Kokt skinka (alt. rökt), strimlad
  • 2 tsk Pepparrot, riven
  • 1 dl Bladpersilja, strimlad
  • 200 g Färskost, naturell

Gör så här

  1. Blanda fyllningarna var för sig.
  2. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Fördela fyllning 1 på två Jubileumskakor, lägg de skurna sidorna mot varandra.
  4. Lägg på två Jubileumskakor med skarven åt motsatta hållet, fördela fyllning
  5. Blanda färskost med crème fraiche och bred på de resterande Jubileumskakorna, lägg dem på toppen.
  6. Garnera med sallad, parmaskinka, pastrami, physalis, äpple och gräslök.