Claras landgång med ost och Mimosasallad
Förslag på bröd
Jubileumskaka
Ingredienser
- 2 Jubileumskaka
- 6 Salladsblad
- 6 Skivor ost
- 10 Physalis
- 1 dl Creme fraiche
- 75 g Ädelost
- ½ Rödlök, finhackad
- 100 g Färskost
- 75 g Västerbottenost, riven
- 1 dl Gräddfil
- 2 msk Majonäs
- 1 tsk Mild senap
- 200 g Fruktcocktail på burk
- Salt och peppar
Gör så här
- Börja med ädeloströran. Smula ner osten i creme fraichen.
- Hacka rödlöken och blanda med oströran.
- Dofta över lite svartpeppar vid servering.
- Till Västerbottensoströran blandar du ostarna i en skål, smaka av med lite salt.
- Mimosasallad gör du genom att blanda gräddfil, majonnäs och senap i en skål.
- Häll bort spadet från cocktailbären och rör ned. Smaka av med lite salt.
- Skölj salladsbladen och låt dem rinna av ordentligt.
- Lägg dem på brödskivorna och placera en klick av varje röra på brödet.
- Rulla ihop ostskivorna och lägg på mimosasalladen tillsammans med physalisen.
- Servera direkt.