stäng av

Ingredienser

  • 2 Jubileumskaka
  • 6 Salladsblad
  • 6 Skivor ost
  • 10 Physalis
  • 1 dl Creme fraiche
  • 75 g Ädelost
  • ½ Rödlök, finhackad
  • 100 g Färskost
  • 75 g Västerbottenost, riven
  • 1 dl Gräddfil
  • 2 msk Majonäs
  • 1 tsk Mild senap
  • 200 g Fruktcocktail på burk
  • Salt och peppar
1
2
3
4
5
3 röster

Claras landgång med ost och Mimosasallad

Recept skapat av Underbara Clara

Förslag på bröd

Jubileumskaka

Ingredienser

  • 2 Jubileumskaka
  • 6 Salladsblad
  • 6 Skivor ost
  • 10 Physalis
  • 1 dl Creme fraiche
  • 75 g Ädelost
  • ½ Rödlök, finhackad
  • 100 g Färskost
  • 75 g Västerbottenost, riven
  • 1 dl Gräddfil
  • 2 msk Majonäs
  • 1 tsk Mild senap
  • 200 g Fruktcocktail på burk
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med ädeloströran. Smula ner osten i creme fraichen.
  2. Hacka rödlöken och blanda med oströran.
  3. Dofta över lite svartpeppar vid servering.
  4. Till Västerbottensoströran blandar du ostarna i en skål, smaka av med lite salt.
  5. Mimosasallad gör du genom att blanda gräddfil, majonnäs och senap i en skål.
  6. Häll bort spadet från cocktailbären och rör ned. Smaka av med lite salt.
  7. Skölj salladsbladen och låt dem rinna av ordentligt.
  8. Lägg dem på brödskivorna och placera en klick av varje röra på brödet.
  9. Rulla ihop ostskivorna och lägg på mimosasalladen tillsammans med physalisen.
  10. Servera direkt.

Fler recept med