stäng av

Ingredienser

  • 3 Vetekaka
  • 100 g Räkor, skalade
  • ½ Majonäs
  • 100 g Färskost
  • 1 msk Citronsaft
  • Salladsblad
  • Salt och peppar
  • Dekorationer som tex körsbärstomater, oliver, dill, rödlök och vindruvor
1
2
3
4
5
28 röster

Claras räkbomb

Recept skapat av Underbara Clara

Denna minismörgåstårta går bra att äta direkt men vill du förbereda så går det bra att varva bröden med fyllningen först och dekorera precis innan servering.

Tips! Ägg blir fantastiskt gott till, göm t ex ett skivat kokt ägg under en hög med räkor på toppen. Börjar du varje lager med ett salladsblad på brödet blir tårtan mindre fuktig, men å andra sidan är det ju det som är så gott med smörgåstårta… Våga prova!

Förslag på bröd

Vetekaka

Ingredienser

  • 3 Vetekaka
  • 100 g Räkor, skalade
  • ½ Majonäs
  • 100 g Färskost
  • 1 msk Citronsaft
  • Salladsblad
  • Salt och peppar
  • Dekorationer som tex körsbärstomater, oliver, dill, rödlök och vindruvor

Gör så här

  1. Gör citronkrämen genom att blanda majonnäs och färskost till en slät kräm och smaksätt med citronsaft.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Varva citronkräm, salladsblad och brödskivor, avsluta med en rejäl klick citronkräm på toppen.
  4. Fördela räkorna ovanpå och dekorera med det du gillar och har hemma.