Club sandwich med portabellosvamp och morotsbacon
Förslag på bröd
Rågkaka
Ingredienser
- 8 Rågkaka
- 4 portabellosvampar
- 4 salladsblad
- 1 stor morot
- 3 + 3 msk rapsolja
- 1 + 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- ½ tsk salt
- 2 tomater
- 4 msk majonnäs
Gör så här
Morotsbacon
- Sätt ugnen på 160 C° varmluft.
- Blanda en tsk rökt paprikapulver, salt och vitlökspulver med 3 msk rapsolja.
- Skala moroten och hyvla den med en mandolin eller potatisskalare.
- Pensla dem med kryddoljan på båda sidorna och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ugn i ca 15 minuter.
Fyllning
- Ansa svampen och pensla med 3 msk rapsolja. Salta och peppra och lägg på grillen med ovansidan ner.
- Grilla i 10-15 minuter eller tills den är genomstekt och har fin färg.
- Blanda majonnäsen med 1 tsk rökt paprikapulver. Skiva tomaterna och skölj salladen.
- Rosta rågkakorna en stund på grillen. Bred paprikamajonnäs på hälften av dem, lägg på sallad, tomat, portabellosvamp och morotsbacon.
- Toppa med lite extra paprikamajonnäs och resterande rågkakor. Servera med coleslaw och regnbågssallad.
Coleslaw
- Strimla 150 g rödkål, en morot och ett grönt äpple.
- Blanda ihop 1 dl matlagningsyoghurt, 0,5 dl majonnäs, 1 tsk fransk senap och 1 msk äppelcidervinäger. Salta och peppra.
- Blanda grönsaker och dressing. Låt stå innan servering.
Regnbågssallad
- Blanda ihop 200 g sallad, 1 skivad morot, 4 skivade rädisor, 10 körsbärstomater i olika färger, 3 msk blandade frön, en halv skivad rödlök och en skivad röd paprika.
- Ringla 4 msk olivolja och pressa en halv citron över salladen. Salta och peppra.