stäng av

Ingredienser

  • 4 bitar Jubileumskaka
  • Smör mellan varje lager
  • 1 kokt ägg, hackat
  • 1 kokt potatis i små tärningar
  • 1/2 gul lök, finhackad
  • 1 msk majonnäs
  • 3 msk creme fraiche
  • salt
  • citronpeppar
  • dill
  • 2 dl naturell färskost
  • 1 tsk pesto
  • 1 soltorkad tomat, finhackad
  • 1/4 avokado, mosad
  • 3 skivor avokado, som du stänkt citron på
  • 1–2 klyftade körsbärstomater
  • 1–2 cornichons
  • 3–4 rullar av rökt skinka med svensk sötstark senap
  • ruccola
1
2
3
4
5
4 röster

Du gamla nu nya

Tävlingsbidrag från Cecilia Ekhem.

Ingredienser

  • 4 bitar Jubileumskaka
  • Smör mellan varje lager
  • 1 kokt ägg, hackat
  • 1 kokt potatis i små tärningar
  • 1/2 gul lök, finhackad
  • 1 msk majonnäs
  • 3 msk creme fraiche
  • salt
  • citronpeppar
  • dill
  • 2 dl naturell färskost
  • 1 tsk pesto
  • 1 soltorkad tomat, finhackad
  • 1/4 avokado, mosad
  • 3 skivor avokado, som du stänkt citron på
  • 1–2 klyftade körsbärstomater
  • 1–2 cornichons
  • 3–4 rullar av rökt skinka med svensk sötstark senap
  • ruccola

Gör så här

  1. Ta fyra bitar jubileumskaka (så som de lodrätt ligger i påsen). Smöra mellan varje lager. Bottenlager: Gör en ung gubbröra (som kan blandas i köksassistenten) med 1 kokt och hackat ägg, 1 kokt potatis i små tärningar, 1/2 finhackad gul lök, 1 matsked majonnäs, 3 matskedar creme fraiche, salt, citronpeppar och dill. Mellanlager: 3 msk naturell färskost, 1 tsk pesto. Översta lagret: 3 msk naturell färskost, 1 finhackad soltorkad tomat, 1/4 mosad avokado. Topplagret: ½–1 dl naturell färskost breds överst. Ovanpå läggs 3 skivor skivad avokado, som du stänkt citron på, 1–2 klyftade körsbärstomater, 1–2 cornichons, 3–4 rullar av rökt skinka med svensk sötstark senap. Dekorera med senapskål, det vill säga ruccola, och servera resten av den unga gubbröran som tillbehör.

Fler recept med