stäng av

Ingredienser

  • 4 Njalla
  • 1 dl socker
  • 2 msk kanel
  • 5 msk smör
  • 2 stora äpplen
  • 3 dl vispad grädde
  • 1 msk vaniljsocker
1
2
3
4
5
0 röster

Efterrättssmörgåstårta med kanelstekta äpplen och vaniljgrädde

Receptbidrag från Ariane Wiechert.

Ingredienser

  • 4 Njalla
  • 1 dl socker
  • 2 msk kanel
  • 5 msk smör
  • 2 stora äpplen
  • 3 dl vispad grädde
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Bred bröden med smör. Blanda 0,5 dl socker och 1 msk kanel och strö på bröden. Sätt in bröden ca 5 min i ugn värmd till 200 grader. Låt bröden svalna.
  2. Skiva äpplena i tunna och tjockare skivor och blanda med 0,5 dl socker och 1 msk kanel. Stek i 3 msk smör i ugn eller i stekpanna.
  3. Vispa grädden med vaniljsockret.
  4. Varva grädde och äppelklyftor med bröden – var försiktig så inte bröden går sönder! Servera!

Fler recept med