stäng av

Ingredienser

  • 2 förpackningar Polarkaka från Polarbröd
  • 250 g renskav (brynt med salt och peppar)
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl mjukost med rökt ren
  • tsk pepparrotsvisp
  • salt
  • peppar
  • 150 g gula kantareller (smörstekta)
  • dl creme fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 100 g Västerbottensost
  • mjukost
  • harsyra
  • lingon (rårörda med råsocker)
1
2
3
4
5
5 röster

En norrländsk dröm med naturlig guldkant

Receptbidrag från Monika Persson.

Ingredienser

  • 2 förpackningar Polarkaka från Polarbröd
  • 250 g renskav (brynt med salt och peppar)
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl mjukost med rökt ren
  • tsk pepparrotsvisp
  • salt
  • peppar
  • 150 g gula kantareller (smörstekta)
  • dl creme fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 100 g Västerbottensost
  • mjukost
  • harsyra
  • lingon (rårörda med råsocker)

Gör så här

  1. Fyllning 1: Blanda 100 g renskav, 2 dl creme fraiche, 0,5 dl majonnäs, 1,5 dl mjukost med rökt ren, pepparrotsvisp, salt och peppar
  2. Fyllning 2: Blanda 50 g gula kantareller, 1,5 dl creme fraiche, 0,5 dl majonnäs, Västerbottensost, salt och peppar.
  3. Blanda ihop de båda fyllningarna och smaka av med salt och peppar. Bred fyllning 1 på första och tredje lagret samt fyllning 2 på det andra lagret. Låt botten vila (helst över natten).
  4. Dekoreringen av tårtan är enkel att anpassa efter egen förmåga och tid. Spritsa gärna ett korgmönster med mjukost på sidorna, men det går lika bra att bara spackla dem med lite creme fraiche eller mjukost eller helt lämna kanterna på tårtan utan dekoration och bara dekorera uppe på tårtan.
  5. Dekorera med 150 g renskav, 100 g gula kantareller, harsyra, lingon (rårörda med råsocker), små klickar av mjukosten med rökt ren som blir över och några ostlöv av valfri ost.

Fler recept med