Fänkålssoppa med laxsmörgås
Förslag på bröd
Polarpärlan Vete
Ingredienser
- 4 Polarpärlan Vete
- 8 Skivor rökt lax
- 50 g Färsk dill
- 1 Citron
- Ev. smör eller färskost till brödet
- 2 st Fänkål
- 1 Schalottenlök
- 3 dl Standardmjölk
- 5 dl Vispgrädde
- 1 dl Creme fraiche
- 3 msk Flytande kycklingfond
- Salt och svartpeppar
Gör så här
Soppan
- Dela fänkålen på mitten, ta ur roten, finstrimla och lägg med finhackad schalottenlök och övriga ingredienser i kastrull.
- Koka utan lock i 20 minuter.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda citronskal och färskost och servera till soppan.
Smörgås
- Fördela ut lax på bröden, dekorera med citron och dill.