stäng av

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 100 g färskost
  • 2 msk mosade färska eller frysta blåbär (eller blåbärssylt)
  • 25 g vit choklad
  • några blåbär och ev mynta till dekoration
1
2
3
4
5
1 röst

Fjälltoppar

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 100 g färskost
  • 2 msk mosade färska eller frysta blåbär (eller blåbärssylt)
  • 25 g vit choklad
  • några blåbär och ev mynta till dekoration

Gör så här

  1. Blanda färskost med sylt eller bärmos till en jämn kräm, smaka av och tillsätt ev lite mer mos om bären inte är så söta.
  2. Bred ut krämen på båda bröden, dela dem i två delar och lägg delarna ovanpå varandra. Bred ut en omgång kräm till på toppen av skivorna, dela rakt över igen och lägg ihop till två fyrkanter.
  3. Skär diagonalt så har du två små trekanter.
  4. Smält lite mer än hälften av chokladen.
  5. Ställ fjälltopparna på serveringsfat, droppa över den smälta chokladen (eller doppa topparna i chokladen) och strö riven choklad över som snö.
  6. Dekorera med blåbär och ”blåbärsris”.