Fjälltoppar

Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 2 Sarek
- 100 g färskost
- 2 msk mosade färska eller frysta blåbär (eller blåbärssylt)
- 25 g vit choklad
- några blåbär och ev mynta till dekoration
Gör så här
- Blanda färskost med sylt eller bärmos till en jämn kräm, smaka av och tillsätt ev lite mer mos om bären inte är så söta.
- Bred ut krämen på båda bröden, dela dem i två delar och lägg delarna ovanpå varandra. Bred ut en omgång kräm till på toppen av skivorna, dela rakt över igen och lägg ihop till två fyrkanter.
- Skär diagonalt så har du två små trekanter.
- Smält lite mer än hälften av chokladen.
- Ställ fjälltopparna på serveringsfat, droppa över den smälta chokladen (eller doppa topparna i chokladen) och strö riven choklad över som snö.
- Dekorera med blåbär och ”blåbärsris”.