Freddans lyxiga smörgåstårta
Receptbidrag från Fredrik Wållgren.
Ingredienser
- 6 halvmånar Jubileumskaka
- 4 kokta potatisar
- 6 kokta ägg
- 3½ dl räkor, skalade
- 9 dl gräddfil
- 3 dl majonnäs
- ½ dl rom
- 1 citron, saften
- 2 krm cayennepeppar
- ½ stor rödlök, finhackad
- 1 kruka hackad dill
- salt
- peppar
- 4 dl vispad grädde
- 1 förpackning surimi, ca 170 g, utan lake
- 1 dl riven pepparrot
- 2 dl kokade kalla ärtor
- 1 gurka
- 15 rädisor
- 1 förpackning ärtskott
- 1 skivad citron
Gör så här
- Lägg två Jubileumskaksmånar till en cirkel i botten.
- Röra 1: Blanda 5 dl gräddfil, 2 dl majonnäs, rom, citronsaft, cayennepeppar, rödlök, dill samt salt och peppar (var inte blyg).
- Lägg hälften av röra 1 på bröden. Lägg på skivad potatis och sedan resten av röra 1.
- Lägg två Jubileumskaksmånar med skarven i kors i förhållande till lagret under.
- Röra 2: Blanda 2 dl vispad grädde, 3 dl gräddfil, surimi, 1 dl majonnäs, pepparrot, ärtor, salt och peppar. Bred hälften av röran på andra lagret bröd.
- Lägg på skivade ägg på röran och lägg därefter på andra hälften av röra 2.
- Lägg två jubileumsmånar med skarven i kors i förhållande till lagret under.
- Smeta ut 1 dl gräddfil kryddad med salt och peppar på tårtan.
- Låt stå i kylen över natten eller fram till nära servering.
- Garnera med räkor på toppen. Smeta ut 1–2 hårt vispad grädde på tårtans väggar.
- Garnera med gurka, rädisor, ärtskott och skivad citron så kreativt din fantasi erbjuder, släpp ut konstnären inom dig.
- Klart!