Fridas skinktårta
Receptbidrag från Frida Sirel.
Ingredienser
- 2 förpackningar Jubileumskaka
- 6 dl majonnäs
- 1½ dl vispgrädde
- 1 stor burk fruktcocktail
- ½ tsk socker
- 1 gräddpastej
- 3 msk bostongurka
- 1½ dl matlagningsgrädde
- 300 g rökt skinka i bit
- 1 liten gul lök eller en halv stor lök
- salt
- peppar
- 8 skivor rökt skinka
- 7 skivor saltrulle
- 2 tuber pepparrotsvisp
- 7 skivor rostbiff
- 2 dl remoulad
- 1½ dl rostad lök
- 7 babyplommontomater
- 14 skivor gurka
- 7 skivor apelsin
- 1 kruka bladpersilja
- 1 kruka sallad
Gör så här
- Pastejröra: Vispa samman gräddpastej, bostongurka och matlagningsgrädde med elvisp till en bredbar, jämn röra.
- Fruktsallad: Häll fruckcocktailen i sil och låt rinna av i 30 minuter. Vispa vispgrädden hårt. Blanda fruktcocktailen med 1 dl majonnäs, vänd sedan ned grädden. Smaka eventuellt av med lite socker.
- Skinklöksallad: Dela skinkan i mindre bitar och kör den i matberedare tills den är ett fint smul. Finhacka löken. Blanda samman skinka, lök och 300 g majonnäs till en röra. Smaka eventuellt av med salt och peppar, beroende på hur salt skinka du använt.
- Montering: Lägg 2 halvmånar Jubileumskaka i botten som en rundel. Bred på pastejröran. Lägg på ett nytt lager bröd – lägg skarvarna omlott och fördela fruktsalladen ovanpå.
- Lägg på ett tredje lager bröd och bred på skinklökröran i ett jämt lager. Toppa med ett sista lager bröd och klä sen in hela tårtan i ett tunt lager majonnäs. Plasta hela tårtan med plastfilm och låt stå i kyl till dagen efter – viktigt!
- Dekorering: Ta bort plastfilmen och lägg ett lager rökt skinka på hela toppen. Fördela saltrulle och rostbiff som strutar i 6 grupper på ovansidan, och 1 grupp i mitten. Lägg remoulad och rostad lök i rostbiffen och pepparrotsvisp i saltrullen. Dekorera varje grupp med gurkapelsinsnurra, delad babyplommontomat och en kvist bladpersilja. Kläm fast salladsblad längs kanten på tårtan.