stäng av

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • rapsolja till fritering
  • salt
  • Topping:
  • 150 g löjrom
  • 2 dl smetana
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka gräslök
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 1 st citron
  • nymald svartpeppar
1
2
3
4
5
7 röster

Friterat tunnbröd med löjrom, smetana och örter

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • rapsolja till fritering
  • salt
  • Topping:
  • 150 g löjrom
  • 2 dl smetana
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka gräslök
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 1 st citron
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att fritera tunnbrödet.
  2. Värm upp oljan till 180 grader, skär under tiden ner tunnbrödet till mindre bitar.
  3. Fritera brödbitarna tills de fått en härlig gyllenbrun färg.
  4. Lägg ut de friterade bitarna på lite hushållspapper för att rinna av.
  5. Finhacka sedan rödlöken fint, skär även ner dill och gräslök fint.

Servering

  1. Här kan man välja att göra klart alla snittar innan eller ställa fram allt i skålar och låta gästerna plocka själva.
  2. Servera med citronklyftor och riktigt med dill, smörgåskrasse och gräslök att toppa med.