Friterat tunnbröd med löjrom, smetana och örter
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 4 Sarek
- rapsolja till fritering
- salt
- Topping:
- 150 g löjrom
- 2 dl smetana
- 1 kruka dill
- 1 kruka gräslök
- 1 ask smörgåskrasse
- 1 st citron
- nymald svartpeppar
Gör så här
- Börja med att fritera tunnbrödet.
- Värm upp oljan till 180 grader, skär under tiden ner tunnbrödet till mindre bitar.
- Fritera brödbitarna tills de fått en härlig gyllenbrun färg.
- Lägg ut de friterade bitarna på lite hushållspapper för att rinna av.
- Finhacka sedan rödlöken fint, skär även ner dill och gräslök fint.
Servering
- Här kan man välja att göra klart alla snittar innan eller ställa fram allt i skålar och låta gästerna plocka själva.
- Servera med citronklyftor och riktigt med dill, smörgåskrasse och gräslök att toppa med.